skip to Main Content

Winkelen in China

Nagenoeg alles wat je tegenwoordig in een kleding of elektronica winkel koopt komt uit China. Er worden dus veel spullen gemaakt in China, en niet alleen voor de export. In China kan je namelijk uitstekend winkelen. Straten vol met kleding, elektronica en souvenirs. Natuurlijk ook niet de grote winkelcentra’s en markten te vergeten. Leuk om te weten is ook dat je vaak over de prijs kan onderhandelen. Voor vragen stuur je een mail naar ons mailadres.

Algemeen

China heeft een grote verscheidenheid aan winkels. Kleine winkeltjes met een authentieke uitstraling, maar ook hypermoderne winkelcentra waar de meeste in Europa van verbleken. Natuurlijk ook niet te vergeten zijn de Chinese markten waar men van alles aanbied. Helaas zijn er hier ook veel namaak spullen in omloop en dus iets waar je om moet letten. Een leuk gegeven is dat je vaak kan onderhandelen over de prijs. Dit moet je alleen niet doen in een winkel waar vaste prijzen worden gehanteerd, maar bijvoorbeeld dus wel op markten.

Namaak

Zoals eerder vermeld wordt er in China veel namaak geproduceerd. Dit varieert van kleding tot elektronica. Vaak gaat het om populaire westerse merken als Apple, Beats en Nike. Helaas kan je niet altijd zien of het namaak is, gelukkig verraad de prijs al veel. Zo zijn artikelen met een zeer lage prijs tegenover onze prijs vaak namaak. Daarnaast kan het zijn dat er vreemde afwijkingen te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan verkeerd geschreven teksten en flinke kleurafwijkingen.

In China wordt naast namaak ook productiefouten aangeboden. Dit zijn originele spullen, maar waar meestal een foutje inzit. Denk bijvoorbeeld aan schoenen waarvan het logo niet netjes is afgewerkt. Deze spullen kosten vaak een fractie van een goed exemplaar, en kunnen dus voor koopjesjagers een ware prijs zijn.

Back To Top