skip to Main Content

Vliegen naar China

Vliegen is het meest voor hand liggende vervoer wanneer je naar China wilt reizen. Vliegtickets naar China zijn meestal duurder dan de tickets die je koopt voor een Europees land, toch zijn er mogelijkheden genoeg om aan goedkope vliegtickets naar China te komen. Zo is de tijd van het jaar waarin je wilt gaan en de bestemming belangrijk, maar ook met welke vliegmaatschappij je naar China wilt vliegen. Het vergelijken van prijzen bij verschillende aanbieders is daarom verstandig. Gelukkig zijn er diverse aanbieders die deze vergelijkingsprogramma’s al hebben ontwikkeld.

Beste reistijd

De beste prijs hangt natuurlijk van een paar factoren af, bijvoorbeeld de reistijd. Over het algemeen is het zo dat je beter buiten de reguliere vakanties om kan gaan. Zeker de zomervakantie is een dure periode, de prijzen voor zowel de vliegtickets als de hotels zijn gewoon duurder. Helaas kan niet iedereen op vakantie gaan wanneer het uitkomt, en gelukkig laten we je dan ook zien hoe je alsnog goedkoop aan tickets kan komen. Naast de prijs weegt het weer natuurlijk ook mee in de overweging wanneer het de beste tijd is om te reizen richting China. Het beste weer tref je in de lente en eind zomer. De temperaturen liggen dan tussen de 20 en 25 graden met over het algemeen zonnig en droog weer. Voor Tibet geven we trouwens een ander advies. Tibet ligt geografisch gezien wat hoger en kan je dan ook het beste bezoeken tijdens de zomer want door de grote hoogte is het in bijvoorbeeld de lente een stuk kouder.

Reisadvies

De Nederlandse overheid heeft voor China een positief reisadvies afgegeven. Raadpleeg voor de zekerheid altijd voor aankoop van je ticket de website met reisadviezen van de Rijksoverheid.

Momenteel wordt er gewaarschuwd voor een verhoogd veiligheidsrisico voor reizen naar de provincie Xinjiang. In 2014 zijn er verschillende aanslagen gepleegd op openbare plaatsen, zoals vliegvelden, busstations en treinstations, waarbij doden en gewonden gevallen zijn. Naar aanleiding hiervan heeft de Chinese overheid extra veiligheidsmaatregelen genomen, uw identiteitsbewijs en bagage kan strenger en vaker gecontroleerd worden.

Vliegtickets zoeken

Vliegtickets zoeken kan een hele klus zijn, er zijn immers veel verschillende vliegmaatschappijen die reizen naar China aanbieden. Je kunt natuurlijk bij de eerste je ticket kopen, maar vaak kan het vele euro’s schelen als je verschillende aanbieders vergelijkt. Je kunt bij een vliegmaatschappij zelf boeken, maar steeds vaker is het goedkoper om via een van de tientallen ticketvergelijkers je ticket aan te schaffen. Allereerst hebben we een aantal tips voor je die je in gedachten kan houden wanneer je vliegtickets gaat zoeken:

  • Over het algemeen is vroeg boeken goedkoper.
  • Zoek naar een ticket in de ochtend of later op de avond, want de prijzen fluctueren per minuut en met grote drukte stijgen deze prijzen.
  • Zoek op meerdere vliegvelden en ook kleinere, dit kan namelijk nog wel eens flink schelen.
  • Als je een rondreis wilt maken is het vaak goedkoper om dit via een reisspecialist te laten regelen. Deze onderhandelen vaak over de prijs van zowel de vliegtickets als de hotels.
  • Een prijsvechter wil niet altijd goedkoper zijn, let op of je voor bagage extra moet betalen.
  • Gebruik ticketvergelijkers zoals tix en world ticket center, deze bedrijven concurreren met elkaar, wat gunstig is voor de prijs van je ticket.

Naast deze tips is het altijd van belang dat je niet te lang moeten wachten met aanbiedingen. Vaak zijn er maar enkele stoelen beschikbaar en is het waarschijnlijk dat ze niet meer voor de aangeboden prijs terug komen.

Onderstaande bedrijven zijn handig voor het uitzoeken van de goedkoopste retour tickets:

Ben je op zoek naar een rondreis dan is het wat lastiger om te zeggen waar je naartoe kan gaan voor de goedkoopste reizen. Bij rondreizen hangt het er namelijk vanaf waar je wilt reizen, hoelang je wilt reizen en hoe groot je reisgezelschap is. Daarnaast verschillen de pakketten bij elke aanbieder en bieden sommige reisspecialisten reizen op maat aan.

Onderstaande reisspecialisten zijn een mogelijke keuze voor het boeken van een rondreis:

Back To Top