skip to Main Content

Shanghai

Wie aan Shanghai denkt, denkt aan een skyline met de Oriental Pearl Tower, de toren met de bol en daarboven een antenne op de top. Shanghai heeft echter meer te bieden. Het moderne zakencentrum, gelegen achter de oogverblindende skyline, is niet het enige waar de stad zijn faam aan dankt. Tegenover de wolkenkrabbers bevindt zich het oude stadscentrum: het hart van Shanghai.

Informatie

Shanghai ligt aan de Oost-Chinese zee en wordt door de Hangpu-rivier gescheiden in twee delen: Puxi en Pudong. Puxi ligt ten westen van de rivier en bevat het oude stadsgedeelte. Voor een cultureel uitstapje is Puxi dan ook volkomen geschikt. Ondanks dat het westelijke stadsdeel meer vervuild is dan het oostelijke, blijkt het een populaire plek voor bezoekers.

Lopen door de oude straten laat je ervaren hoe het is om tussen Chinezen zelf te leven, het nachtleven is er spannend en er zijn restaurants en hotels in overvloed. In tegenstelling tot het oostelijke stadsdeel van de metropool, is de architectuur in Puxi authentiek en zijn de gebouwen een interessante vertoning. Aan de oostkant van de Hangpu bevindt zich het zakencentrum van Shanghai. Met veruit de meeste inwoners in Shanghai is Pudong een snel groeiend economisch centrum met imposante wolkenkrabbers en invloedrijke bedrijven. Er wordt een moderne bouwstijl gehanteerd wat ervoor zorgt dat je het gevoel hebt dat je je in een futuristische stad bevindt.

Mcdonalds in Shanghai

Shanghai mag beschouwd worden als een veelzijdige stad met een groeiend modern centrum en een gezellig stadshart. Het biedt multinationals een geschikte locatie voor een vestiging, maar het biedt ook veel activiteiten voor bezoekers van de stad. Een ander positief aspect aan Shanghai is dat het veel schoner is dan veel andere grote Chinese steden. Met meer dan duizend spoorlijnen, twee vliegvelden en miljoenen auto’s per dag lijkt een relatief schone stad onmogelijk, maar niets is minder waar.

Aanbevolen artikelen

Stad Shanghai

Shanghai: back to the future

Binnenlandse Vluchten

Binnenlandse vluchten

Reizen Met De Trein

Reizen met de trein

Winkelen In China

Winkelen in China

Cultuur

Shanghai is met ruim 23 miljoen inwoners niet alleen de grootste stad in China, maar de gemeente heeft ook het hoogste inwoneraantal in de wereld. De stad wordt in China beschouwd als een nationale centrale stad, iets dat maar is weggelegd voor vijf steden. Om een nationale centrale stad te zijn in China moet deze veel invloed hebben op omliggende gebieden op onder andere politiek en economisch vlak. Shanghai heeft niet alleen invloed op zijn omgeving, maar op heel China. De stad wordt gezien als hét economische centrum van China. Door deze belangrijke positie is Shanghai uitgegroeid tot de grootste maar ook hoogst ontwikkelde stad van het land. Toch zijn er tegenstellingen in de stad. Hiermee is je voordeel te doen door een diner voor acht euro per persoon aan te wenden, maar  kunt ook gaan voor de hoogste culinaire graad waar je 200 euro voor neer moet tikken.

Shanghai overview

Aan musea geen gebrek in Shanghai. De stad heeft bijvoorbeeld twee prachtige musea gewijd aan geschiedenis. Het Shanghai Museum heeft een kunstcollectie die je de verandering van kunst in de afgelopen 6,000 jaar laat zien en het Shanghai Historisch Museum, wat zich onder de Oriental Pearl Tower bevindt, geeft je een impressie van het leven in het oude Shanghai. Ook de bouwwerken die overgebleven zijn van de wereldtentoonstelling in 2010, zijn bijzonder om te zien. Het terrein bevindt zich aan beide zijden van de rivier en bestrijkt ongeveer vijf vierkante kilometer.

De haven gelegen aan de rand van Shanghai heeft de stad de mogelijkheid gegeven uit te groeien tot de grootste en een ontwikkelde stad. De haven van Shanghai is namelijk sinds 2004 de grootste in de wereld en heeft een gunstige ligging die veel goederen door het achterland kan vervoeren.

Klimaat

Het klimaat in ’s werelds grootste stad is niet onaangenaam. Gedurende de winters blijft de temperatuur boven de 0 ⁰C en ’s zomers kan het de temperatuur oplopen tot maximaal 35 ⁰C. Wel is er vanaf juni kans op orkanen in de regio. De kans op de komst van orkanen is er tot en met november.

Reisgids

Back To Top