skip to Main Content

Praktische informatie

Als je hebt besloten om naar China te reizen is het handig dat je enige praktische informatie machtig bent. Zo is handig om te weten welke taal men het meeste spreekt en wat je kan verwachten als je eenmaal in het land zelf bent. Wij geven je hierin een overzicht met volgens ons onmisbare informatie als je reist naar China. Zo geven we informatie over het aanvragen van een Chinees visum en laten we je weten welke vaccinaties worden aanbevolen als je gaat reizen. Daarnaast geven we  informatie over praktische geldzaken, iets waar je zeker rekening mee moet houden aangezien het duidelijk verschilt met Nederland en België. Mis je naast onze artikelen nog informatie die je graag zou willen zien op Vakantie naar China, of heb je suggesties voor praktische informatie die we kunnen toevoegen? Stuur ons dan een mail en wij gaan gelijk aan de slag.

Artikelen

Praktische tips (pdf download)

Praktische tips (pdf download)

Visum aanvragen

Visum aanvragen

Geldzaken

Geldzaken

Mobiele telefonie

Mobiele telefonie

Omgangsvormen

Omgangsvormen

Winkelen in China

Winkelen in China

Klimaat in China

Klimaat in China

Gezondheid

Gezondheid

Praktische tips over China

Je hebt de beslissing gemaakt om naar China te reizen, de tickets zijn al geboekt of dat gaat de aankomende tijd nog gebeuren. Het informatie delven gaat beginnen, en niets is natuurlijk zo handig als een lijst met praktische tips over China. Basis informatie over de China zoals de valuta die ze gebruiken, welke taal voornamelijk wordt gesproken en hoe je een visum kan regelen komen vanzelfsprekend aanbod. Naast deze informatie geven we ook informatie die zeker van pas kan komen. Praktische tips over China is natuurlijk niet alleen bovengenoemde informatie, maar ook informatie over de beste vliegtijd, het voltage dat men gebruikt en wat de beste manier is om te communiceren met het thuisland via de mobiele netwerken. We horen natuurlijk graag als je nog een toevoeging hebt voor onze praktische tips over China.

Valuta
Renminbi | Yuan

Taal
Mandarijn

Visa en Ambassade
Een visa is noodzakelijk als je naar China reist. De kosten hiervan bedragen voor een single-entry visum € 72,-. Vraag deze aan binnen twee tot zes weken voor je vertrek.

Nederlandse Ambassade in Beijing
Adres: 4 Liangmahe South Rd. Chaoyang District, Peking
Telefoon: +86 10 8532 0200
Noodnummer: +86 139 0112 4185
E-mail: pek@minbuza.nl
Consulaire afdeling: china-ca@minbuza.nl

Tijd
China valt in tijdzone UTC +8

Vliegtijd
Afhankelijk van bestemming. In de regel tussen 9 en 14 uur.

Voltage
De elektrische spanning in China is 220 Volt en een frequentie van 50 Hz.

Feestdagen
Yuandan (nieuwjaar van het westen) | 1 Januari
Chun Jie (Chinees nieuwjaar) | Wisselt per jaar in januari of februari
Wuyi Laodong Jie (Dag van de arbeid) | 1 Mei
Duanwu (Drakenbotenfeest) | Vijfde dag van de vijfde maand

Maten en gewichten
In China gebruikt men gewoon het metrisch stelsel zoals je in Nederland ook gewend bent. De enige Chinese maat die je waarschijnlijk tegenkomt is jin. Deze gewichtseenheid is ongeveer hetzelfde als een halve kilogram.

Beste reistijd
De beste reistijd hangt natuurlijk van een paar factoren af. Over het algemeen is het zo dat je beter buiten de reguliere vakanties om kan gaan. Zeker de zomervakantie want dan zijn de prijzen voor zowel de vliegtickets als de hotels gewoon weg duurder. Helaas kan dat niet altijd, en gelukkig laten we je dan ook zien hoe je alsnog goedkoop aan tickets kan komen. Naast de prijs helpt het weer natuurlijk ook mee in de overweging wanneer het de beste tijd is om te reizen richting China. Het beste qua weer tref je in de lente en eind zomer. De temperaturen liggen dan tussen de 20 en 25 graden met over het algemeen zonnig en droog weer. Voor Tibet geven we trouwens een ander advies, deze kan je namelijk het beste bezoeken tijdens de zomer want door de grote hoogte is in het de lente bijvoorbeeld een stuk kouder.

Vegetariërs
Als je een vegetarische levensstijl hebt kan het soms lastig zijn in China. In China houdt men minder rekening met deze stijl en daarom kan je onopgemerkt vlees binnen krijgen. Als je voedsel los koopt controleer dan altijd goed het label, en laat indien nodig eerst een mogelijke mede reiziger proeven.

Telefoon
Smartphones met simkaartje kunnen gebruikt worden in China op het 3G netwerk. Houd er wel rekening mee dat er roaming kosten in rekening worden gebracht, raadpleeg hiervoor je provider. Het is ook mogelijk om een simkaartje te kopen in China zelf, deze zijn meestal goedkoop en kan je roaming kosten besparen.

Post
Als je een brief wilt versturen met luchtpost richting Europa houd er dan rekening mee dat dit ongeveer vier tot zeven dagen zal duren voordat de post zijn bestemming heeft bereikt. Postzegels kunnen worden aangeschaft bij de balie, houd er hier rekening mee dat het personeel vaak geen Engels spreekt.

Toeristen informatie
Nederlanders kunnen beter naar de informatie kiosken in het hotel gaan in plaats van de kiosken in de stad. Deze kiosken zijn voornamelijk gericht op Chinese toeristen.

Criminaliteit
Voor toeristen is China een zeer veilig land. De misdrijven die worden gepleegd, welke er overigens ook niet veel zijn, vinden meestal plaats dus Chinezen zelf. Een probleem voor toeristen kan wel zijn het aantal zakkenrollers. Bewaar daarom altijd je geld goed en op meerdere plaatsen. Controleer daarnaast regelmatig je tas.

Back To Top