skip to Main Content

Mobiele telefonie in China

Als je in China bent wil je natuurlijk contact houden met het thuisfront, bijvoorbeeld met je familie of het bedrijf waar je voor werkt. Een voor de hand liggende optie is natuurlijk bellen of sms’en. Daarnaast kan je ook mobiel internet gebruiken om mailtjes te versturen of berichten via populaire diensten als WhatsApp. Wij laten je in dit artikel de mogelijkheden zien. Zoals gewoonlijk kan je vragen altijd naar ons mail adres sturen.

Algemeen

China heeft net als in Nederland in vrijwel alle grote steden een goed netwerk, waar je met je eigen telefoon uit Nederland gewoon gebruik van kan maken. We raden je dit echter niet aan als je geen hoge rekening wilt krijgen. Roamen is namelijk duur vanuit China. Het is daarom verstandiger om een SIM kaartje te kopen van een van de netwerkaanbieders in China.

China Mobile

China Mobile is een grote speler in de telefonie markt met een zeer goed netwerk in de steden en een redelijk netwerk in de afgelegen gebieden. China Mobile heeft prepaid SIM kaartjes te koop voor toeristen. De kosten hangen af van waar je het kaartje koopt, al liggen deze kosten tussen de 50 en 150 Yuan. Kopen kan je deze kaartjes nagenoeg overal, bijvoorbeeld in kiosken die nagenoeg overal tegenkomt in de steden.

China Mobile Logo

Internet

Als je een apparaat met WiFi meeneemt naar China heb je eigenlijk overal wel internet. De meeste hotels en restaurants bieden tegenwoordig internet aan. Wil je buiten een WiFi netwerk om internetten is het natuurlijk ook mogelijk om gebruik te maken van een prepaid SIM kaartje. Hiermee kan je namelijk op het 3G netwerk internetten.

Geblokkeerde websites

In China worden websites geblokkeerd die mogelijk kritiek kunnen hebben op de regering. Denk hierbij aan sociale media als FaceBook een Twitter. Daarnaast willen mail clienten als Outlook de ene keer wel werken en de andere keer niet. Een mogelijkheid om dit te omzeilen is door het gebruik van een VPN. Dit is een beveiligde verbinding die je omleidt naar een andere provider, en waardoor je dus wel toegang hebt tot de websites die in China worden geblokkeerd. China is echter wel de aanval begonnen op deze VPN aanbieders, dus het kan zijn dat het lastiger wordt om aan een VPN verbinding te komen.

Back To Top