skip to Main Content

Ming tombes in China

De Ming tombes staan bekend als een collectie van dertien mausoleums gebouwd tijdens de Chinese Ming Dynastie (1368-1644). De tombes vallen onder het Wereld erfgoed van UNESCO. De Ming tombes liggen ongeveer 45 km ten noorden van Beijing centrum. Volgens de feng shui principes komen kwade geesten en winden uit het noorden, daarom liggen de Ming tombes op de zuidelijke kant van de Tianshou berg (Huangtu berg). Deze plek werd gebaseerd op de feng shui principes van de derde Ming Dynastie keizer, keizer Yongle (Zhu Di), hij was ook de eerste keizer die hier begraven werd.

De eerste twee Ming Dynastie keizers liggen niet bij de Ming tombes begraven. De eerste Ming Dynastie keizer, Hongwu, ligt begraven in de Xiaoling tombe vlakbij zijn hoofdstad Nanjing. De tweede keizer Jianwen werd door de derde keizer van de troon gegooid, hij is verdwenen en nooit officieel begraven. De laatste Min keizer, die zelfmoord pleegde, is ook op een andere plaats begraven.

De verschillende tombes

De Chan Ling tombe is gebouwd in 1409, hier ligt Yongle, de derde keizer van de Ming Dynastie, samen met zijn keizerin Xu begraven. Het is de grootste, originele, best bewaarde tombe. Aan de voorkant bevinden zich drie binnenplaatsen en aan de achterkant een schatkamer. In de tweede binnenplaats bevindt zich ook het Ling’en Paleis.

Zhu Yijun, de dertiende keizer van de Ming Dynastie, en zijn twee keizerinnen zijn begraven in de Ding Ling tombe. Deze tombe werd gebouwd van 1584 tot 1590 en heeft een groot ondergronds gedeelte met relikwieën.

Aan de oostkant is de twaalfde keizer begraven met drie keizerinnen in de Zhoaling tome, keizer Zhaoling.

Buiten de tombes ligt er ook een weg genaamd de ‘Geesten Weg’ of ‘Heilige Weg’. De weg is 7km lang met aan weerszijden beelden van beschermende dieren en leidt naar de mausoleums.

De ‘Grote Rode Poort’ verschaft toegang tot de weg, het is een ingangspoort met drie bogen in rood geschilderd. Na deze poort vind u een grote stenen gedenkings brug, deze brug werd in 1540 gebouwd. Verderop vind men de Shengdong Shengde Stele Paviljoen, hierin staat en 50 ton zwaar beeld van Bixi met een gedenkenis tablet. Op iedere hoek van het paviljoen staan vier witte marmeren ‘Pilaren van Glorie’ ook wel Huabiao genoemd met ieder een mythisch beest erop. Na het paviljoen staan er twee pillaren aan beide kanten van de weg. Deze pilaren zijn gedecoreerd met wolken, ze dienen om geesten van overledenen de weg te wijzen.

Hierna begint het gedeelte met de beschermende dieren, wel geteld 18 stenen beelden. Er staan kamelen, olifanten en leeuwen. De beelden bestaan uit een uit een stuk gehouwen hele steen en leiden naar een poort genaamd ‘Draak en Fenix Poort’.

Op het moment is de Geesten Weg te bezichtigen en drie tombes de Chang Ling, Ding Ling en Zhao Ling.

Hieronder een lijstje van de overige tombes die niet open zijn voor publiek:

TombeNaam Keizer
Xianling4e Zhu Gaochi
Jingling5e Zhu Zhanji
Yuling6e Zhu Qizhen
Maoling8e Zhu Jianshen
Tailing9e Zhu Youtang
Kangling10e Zhu Houzhao
Yongling11e Zhu Houcong
Qingling14e Zhu Changluo
Deling15e Zhu Youxiao
Siling16e Zhu Youjian

Praktische informatie Ming tombes

De toegangsprijzen zijn per tombe:

  • Chang Ling: CNY 45 (Apr. Tot Okt.), CNY 30 (Nov. Tot Maa.)
  • Ding Ling: CNY 60 (Apr. Tot Okt.), CNY 40 (Nov. Tot Maa.)
  • Zhaoling: CNY 30 (Apr. Tot Okt.), CNY 20 (Nov. Tot Maa.)
  • Geesten Weg: CNY 30 (Apr. Tot Okt.), CNY 20 (Nov. Tot Maa.)

De openingstijden zijn ook per onderdeel:

  • Chang Ling: 08:00-17:30
  • Ding Ling: 08:00-18:00
  • Zhaoling: 08:30-17:30
  • Geesten Weg: 08:00-18:00

Pad richting Ming tombes

Ming tombes
Back To Top