skip to Main Content

Klimaat van China

China is een groot land, zo groot dat je verschillende klimaatsoorten hebt. Elke regio van China heeft zijn eigen klimaat. Grote steden als Beijing en Shanghai bevinden zich in een rustig en gematigd klimaat waarbij er geen extreem weertype voorkomt. Het weer in het westen kan daarentegen juist extreme vormen aannemen, waarbij temperaturen gedurende het jaar sterk kunnen wisselen.

Noorden

In het noorden van China heerst een woestijnmachtigklimaat. De meeste dagen zijn kort en koud, de winters duren lang en de zomers zijn vrij kort. In de wintermaanden zijn temperaturen onder de 0 graden normaal in het hoge noorden, deze kunnen zelfs dalen tot -30 graden Celsius. In het noordoosten is het klimaat gematigder door de invloeden van deze zee, hier ligt de gemiddelde temperatuur rond het vriespunt. In de zomermaanden valt de meeste neerslag.

Zuiden

In het zuiden van China vind je daarentegen een meer tropisch klimaat. De zomers zijn hier goed warm en er valt meer regen. De zomers zijn zelfs zo warm dat het een goed idee kan zijn om deze regio te mijden als je niet tegen hitte kan. Het gaat dan voornamelijk om midden en eind zomer.

Ben je van plan om naar de stranden van Hainan te gaan houd dan rekening met het tyfoonseizoen in de herfstperiode. Hier vinden jaarlijks heftige regenbuien en overstromingen plaats.

Midden

In het midden van China vind je een rustig en gematigd klimaat. De temperaturen zijn hier over het algemeen vrij aangenaam. De zomers zijn zonnig en warm en in de winter liggen de temperaturen tussen de 0 en 10 graden.

Shoestring - China
Back To Top