skip to Main Content

6 tips om goedkoop naar China te vliegen

Reizen naar China is natuurlijk niet goedkoop. De vliegtickets zijn logischerwijs duurder dan een retourtje Parijs. Gelukkig zijn er enkele tips die je helpen om toch zo goedkoop mogelijk naar dit prachtige land te laten vertrekken. Het volgen van één enkele tip levert al voordeel op, probeer echter te combineren om zoveel mogelijk voordeel te behalen. En zoals altijd houd Vakantie naar China in de gaten zowel op de website als op social media voor de laatste aanbiedingen.

1. Online vergelijken van vliegtickets

Een van de snelste manieren om kosten te besparen is het gebruik van een of meerdere vergelijkingstools om te kijken waar je de goedkoopste tickets kan bemachtigen. Zoek op sites zoals Budgetair, Tix, World Ticket Center en Vliegtickets.nl naar tickets. Kijk wel goed of de gekozen airline geen verborgen kosten heeft. Denk hierbij aan extra kosten voor bagage of servicekosten.

Indien je het gevoel hebt dat je na een paar dagen zoeken op een goede prijs bent gekomen wacht dan niet te lang met beslissen. Prijzen fluctueren veelal per dag, en het kan daarom voorkomen dat je gevonden prijs nooit meer zo laag zal zijn. Als je hebt geboekt is het verstandig om de dagen erna nog even in de gaten te houden of de prijzen voor jou vlucht dalen. Indien deze zijn gedaald kan je altijd een bericht naar de aanbieder sturen. In enkele gevallen wil dit nog wel eens een positief resultaat geven in de vorm van een gedeeltelijke teruggave of extra’s.

Airport-sign

2. Retour en enkele vlucht

Veel mensen boeken standaard een retour ticket. Meestal is dit ook het voordeligst, echter wil het tegenwoordig steeds vaker voorkomen dat twee enkeltjes net goedkoper zijn. De reden hiervoor kan zijn doordat er wordt gekozen voor een andere maatschappij. Hetzelfde gaat op voor pakketten. Los aanschaffen kost wat tijd, maar levert in de regel ook altijd een besparing op. Voor hotels kan je dan kijken op Trivago voor de goedkoopste hotel kamers. Deze dienst neemt ook sites als Booking en Expedia op.

3. Op het juiste moment boeken

Boeken op het juiste moment is makkelijker gezegd dan gedaan wordt er veelal gedacht. Je weet immers nooit wanneer het juiste moment is. Daar tegenover staat dat je zeker niet op moment moet gaan boeken wanneer de prijzen juist hoog zijn. Logisch, maar soms lastig te bepalen. Probeer de zaterdag te vermijden. Veel mensen willen dan juist een ticket boeken en dit is iets wat de aanbieders door hebben. Het is juist gunstig om een doordeweekse dag te kiezen, aangezien de drukte dan een heel stuk minder is.

In het geval van China is het gunstig om niet te wachten op last minute aanbiedingen, deze zijn veelal niet goedkoop. De keuze is daarnaast beperkt. Wij raden aan om ongeveer 4 tot 6 maanden van tevoren te boeken.

4. Kijk naar andere vliegvelden

Grote vliegvelden zoals die in Beijing zijn bij uitstek de toeristenhavens. Veel toeristen willen natuurlijk zo snel mogelijk bij hun bestemming zijn en kiezen daarom voor de grootste vliegvelden. Een nadeel hiervan is dat veel mensen een ticket willen bemachtigen voor een vliegtuig dat naar zo’n vliegveld gaat. Daarom is het raadzaam altijd even te kijken naar nabij gelegen vliegvelden. Het wil namelijk nog wel eens voorkomen dat vliegen naar een kleiner vliegveld een aanzienlijk bedrag wil besparen.

Vliegtuig

5. Flexibel bespaart

Als je redelijk flexibel bent met je reis dan wil dat in regel zeker een aanzienlijk bedrag besparen. Bij veel aanbieders kan je de optie aanvinken om flexibel om te gaan met de vertrek en retour datums. Op doordeweekse dagen vliegen is meestal goedkoper dan op een dag als zaterdag. Mensen reizen bij voorkeur namelijk in het weekend en daarom zijn de prijzen duurder.

6. Loyaliteitsprogramma’s

Als je regelmatig vliegt, en dat hoeft niet eens perse naar China te zijn, is het verstandig om jezelf in te schrijven bij verschillende loyaliteitsprogramma’s van de airlines waarmee je vaak vliegt. Het voordeel hiervan is dat je punten of rewards opbouwt welke je kan gebruiken bij een volgende aankoop van tickets. Dit levert bijvoorbeeld korting op of leuke extra’s. De gespaarde punten kan je daarnaast vaak bij meer dan een maatschappij inleveren omdat de maatschappijen vaak met elkaar samen werken.  Een voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen KLM en Air France. Zie daarvoor het loyaliteitsprogramma van beide.

 

Vakantie naar China overzicht

Back To Top