skip to Main Content

Gezondheid

Voordat je naar China gaat is het verstandig om te kijken of je de nodige vaccinaties al bezit. Ook als je voor een korte periode naar China gaat heb je vaccinaties nodig. Daarnaast dien je ook enkele voorzorgsmaatregelen te nemen alvorens je vertrek. Daarnaast geven we praktisch tips over hygiene en andere gezondheid aspecten in China.

Vaccinaties
Als je voor een korte periode naar China gaat is het aan te raden om vaccinaties te halen tegen DTP, hepatitis A en buiktyfus. Daarnaast is het verstandig als je voor langere tijd gaat om een vaccinatie tegen hepatitis B te nemen. Bij het laatste vaccin moet je er rekening mee houden dat deze meerdere inentingen vereist. Ga hiervoor dus tijdig naar een kliniek alvorens je vertrek naar China.
Laat wel voorop stellen dat als je alleen in de grote steden komt de kans nihil is dat je ergens mee besmet raakt, echter is het natuurlijk verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen.

Een ander punt waar rekening mee gehouden moet worden is dat in het zuiden de kans bestaat dat je besmet raakt met malaria, neem hiervoor dus altijd een malariakuur. De kosten hiervan bedragen iets meer dan 10 euro.

Eventuele andere ziektes
Problemen die nog wel redelijk vaak worden meegemaakt is diarree door het eten van verkeerd voedsel, welke bijvoorbeeld niet goed bereid is. Het is daarbij raadzaam om goed te blijven drinken en eten. Naast diarree moet je goed uitkijken voor muggenbeten welke in de zuidelijke regionen van China voorkomen.

Indien je in de zomermaanden naar China reist is het tevens verstandig om zonnebrandolie mee te nemen met een hoge factor.

Gezondheid tips

Problemen met je gezondheid kan je natuurlijk beter vermijden dan genezen en dat gaat zeker op in China. Hierbij enkele tips:

  • Was altijd je handen na een bezoek aan het toilet, zeker voordat je gaat eten. Doe dit overal, dus ook in een net hotel of restaurant.
  • Probeer geen kraanwater te drinken. Tandenpoetsen met het kraanwater wordt ook niet aangeraden. Gebruik daarom zoveel mogelijk water uit fles.
  • Eten uit restaurants of winkels is natuurlijk prima, probeer echter eten op straat te mijden.
  • Let goed op met wat je eet, soms krijg je iets anders dan je besteld. Dit gaat zeker op als je ergens allergisch voor bent.
Back To Top