skip to Main Content

China in geur en kleur

De geuren en kleuren komen je tegemoet, zodra je voet zet op een van de vele uitgestrekte nachtmarkten van de Chinese hoofdstad Beijing. Het eerste wat mensen namelijk vaak doen, wanneer zij in een nieuw land aankomen, is kijken waar je goed lokaal kunt eten. Er wordt een oase van kleur veroorzaakt door de vele eetkraampjes, neon verlichtte reclame borden en kleurige lampionnetjes en dat allemaal om natuurlijk zoveel mogelijk aandacht te trekken. Wat op zal vallen wanneer je nog nooit op een soortgelijke foodmarket geweest bent, is dat bij sommige kraampjes rijen met mensen staan en sommige kraampjes moeten vechten om klandizie. Een logische verklaring hiervoor is natuurlijk dat het eten bij die kraampjes simpelweg lekkerder is, maar ook blijken veel van deze gerechten de meest bekende van Beijing te zijn. De populaire kraampjes zetten zichzelf op de kaart doordat ze te vinden zijn op social media, vooral Facebook en Instagram, en overal in hun kraampje grappige foto’s en verslagen van mensen met hun producten hebben hangen.

Food market in China

Je zult op deze gezellige, oosterse foodmarkts alleen waarschijnlijk niet het eten vinden dat je gewend bent om in Nederland bij een Chinees restaurant te halen. Doorzichtige cakejes, tofu met groene stukjes en vleesgerechten die niet volledig te identificeren zijn, gaan als warme broodjes over de toonbank. Dit soort gerechten zijn toch niet echt het eerste waar je aan denkt als men het heeft over ‘’Aziatisch eten’’. Wat is er gebeurd met de babi pangang, foe yong hai en saté met pindasaus? Op dat moment realiseer jij je waarschijnlijk dat het Nederlandse concept ‘’Chinees eten’’ toch wel wat verschilt van het werkelijke eten uít China en omstreken. Met dit écht Aziatische eten zijn de meeste mensen in Nederland totaal niet bekend. Voor de échte ervaring zul je daarom af moeten reizen naar het verre Oosten.

foodmarket china 2

Aangezien de mogelijkheden voor vliegen steeds uitgebreider worden en de kosten voor een vliegticket steeds meer omlaag gaan door de groeiende concurrentie, zijn verre bestemmingen ineens een stuk aantrekkelijker. Zo hoeven we niet meer per se in Europa te blijven, maar kunnen we bijvoorbeeld relatief goedkoop naar Azië vliegen. Misschien is het daarom dan handig om meerdere aanbieders naast elkaar te kunnen leggen? Dit vergelijken van vliegticket prijzen wordt met het groeiende aantal vergelijkingswebsites steeds gemakkelijker. Nederlanders betalen daarom tegenwoordig een stuk minder voor hun vliegtickets. Goedkope-vliegtickets.nl biedt de mogelijkheid de prijzen van onder andere BudgetAir.nl, KLM, CheapTickets.nl, Ryanair, Tix.nl, Transavia.com, eBookers.nl en World Ticket Center te vergelijken. Er zijn in totaal 17 aanbieders die meedoen.

Vakantie naar China overzicht

Back To Top