skip to Main Content

1. Shanghai Tower

Naar idee van de Amerikaanse designer Gensler werd in de zomer van 2015 de toren in gebruik genomen en opengesteld voor publiek. Gelegen in het Pudong district kun je dit 632m hoge gebouw niet missen. Het is het derde grootste gebouw ter wereld!

Het lijkt op een gedraaid gebouw dat opgebouwd is uit negen, op elkaar gestapelde, cilindrische bouwsel. Het gebouw bestaat uit glas en bied een 360 graden uitzicht over de stad. De toren is ingedeeld in negen zones, elk van deze bevat een atrium, een of meerdere tuinen, restaurants, cafeetjes en winkels.

Praktische informatie

Je kunt de toren gratis bezoeken, echter zijn niet alle verdiepingen en ruimtes toegankelijk, hier wordt gewoon gewerkt. Met de metro kun je de toren bereiken met lijn 2, stap uit bij het Lujiazui Station, Exit 4. Met de bus kun je het beste lijn 2 nemen en uitstappen bij de Jin Mao Toren stop.

Wil je niet alleen het gebouw bezoeken, maar de toren bewonderen vanaf het water? Neem dan de ferry Dongjin lijn of de Dongfu lijn en stap uit bij Dongchang Road.

Hoogbouw in Shanghai

2. Shanghai World Financial Center

De naam zegt het al, deze toren staat voor hét financiële centrum van Shanghai. De toren werd ontworpen door Kohn Pederson Fox en werd in 2008 geopend. Het gebouw is 492m hoog en heeft een opvallend gat bovenin, het wordt dan ook wel ‘de bieropener’ genoemd.

Boven deze ruimte vind je een observatie deck dat je een prachtig uitzicht over de stad verschaft!

Praktische informatie

Afhankelijk van de vloeren die je bezoekt betaal je een andere prijs.

Vloer 94Vloer 94, 97, 100
VolwassenenCNY 120CNY 180
+60 en studentenCNY 80CNY 120
Kinderen tussen de 0.80 en 1.20m en gehandicaptenCNY 60CNY 90
Kinderen onder de 0.80mGratisGratis

 

De toren is iedere dag geopend van 08:00 tot 23:00, met als laatste tijd van binnenkomst 22:00. Met de metro pak je lijn 2 en stap je uit bij Dongchang Road Station, Exit 4 of Exit 6. Met de ferry kun je uitstappen bij Dongchang Road pier en loop je 20 minuten.

3. Oriental Pearl Tower

De Pareltoren van het Oosten ( 东方明珠塔) dankt zijn naam aan zijn bijzondere architectuur en trekt jaarlijks toch al snel drie miljoen bezoekers. In 1995 werd de bouw voltooid en was in die tijd, maar ook deze tijd een zeer revolutionair ontwerp! Met de lengte van 468m is de televisietoren  gelegen in het financiële district Pudong.

De toren heeft drie observatieniveaus, op de tweede verdieping kun je heerlijk lunchen of dineren. Het hoogste uitzicht vind je op 350m hoog. Verder zijn er vaste en wisselende tentoonstellingen, restaurants, is er een winkelcentrum en is er tussen de twee grote bollen ook een hotel.

Praktische informatie

De toren is dagelijks geopend van 08:30 tot 21:30.

Er zijn verschillende tickets beschikbaar:

  • Combo Ticket (bovenste bol, Shanghai Municipal History Museum en Huangpu River Cruise) = CNY 200.
  • Space Module, bovenste bol, onderste bol en het Shanghai Municipal History Museum = CNY 220.
  • Bovenste bol, onderste bol en het Shanghai Municipal History Museum = CNY 160.
  • Shanghai Municipal History Museum = CNY 35.

Per bus kun je lijn 2 pakken en uitstappen bij het Oriental Pearl TV Tower station. Met de Metro pak je lijn 2 en stap je uit bij Lujiazui station, Exit 1.

Shanghai skyline

4. Jin Mao Tower

‘Gouden voorspoed gebouw’ is de letterlijke vertaling van het Chinees ‘金茂大厦’, maar de wolkenkrabber staat beter bekend als de Jin Mao Tower. Het gigantische gebouw bevindt zich in het zakendistrict van Shanghai, het Pudong district.

De toren is in postmoderne, stijl gebouwd. Er zijn klassieke Chinese structuren verwerkt in het gebouw. Zo zijn er pagode-achtige kenmerken terug te vinden en is de toren in een 8 hoek gebouwd. Op de top van de toren is een glazen piramide gebouwd in de vorm van een gestapelde kroon met een antenne bovenop.

Praktische informatie

Veel gedeeltes van de toren zijn niet toegankelijk, maar je kunt naar een speciale sightseeing floor. Hiervoor betalen volwassenen CNY 120, kinderen CNY 60 en kinderen onder de 0.80m zijn gratis.

Deze vloer is geopend van 08:30 tot 21:30.

Met de bus kun je de volgende lijnen pakken en uitstappen bij Lujiazui, 82, 85, 795, 870, 996. Met de metro pak je lijn 2 en stap je uit bij Lujiazui Station, Exit 5.

Reizen naar Shanghai?

Goedkoop naar Shanghai op vakantie hoeft tegenwoordig helemaal niet duur meer te zijn. Een van de snelste manieren om kosten te besparen is het gebruik van een of meerdere vergelijkingstools om te kijken waar je de goedkoopste tickets kan bemachtigen. Zoek op sites zoals Budgetair, Tix, World Ticket Center en Vliegtickets.nl naar tickets. Voor hotels kan je natuurlijk gaan vergelijken op Trivago. Natuurlijk horen we graag na afloop van je reis je ervaringen!

 

Vakantie naar China overzicht

Back To Top